Frydenbø Group Ledige stillinger

Gå til Frydenbø Group

Hjem
Hva leter du etter?
Dette er Frydenbø Bilsenter › Ansvar for miljøet ›

Ansvar for miljøet

Frydenbø Bilsenter tar ansvar for miljøet og jobber kontinuerlig med ulike miljøtiltak, alt fra kildesortering, energisparing, gjenbruk og kjemisk risikovurdering.
Frydenbø Bilsenter i Kristiansand, Bergen og Sogn og Fjordane sin miljøpolitikk kan du lese her.
Frydenbø Bilsenter i Kristiansand er Miljøfyrtårnsertifisert.

Har du en bil som skal skrotes? Les om returhåndtering hos Autoretur.

Frydenbø Bilsenter og Volvos miljøsatsning

Som Vestlandets største Volvo forhandler består Frydenbø Bilsenters bilpark av en rekke ulike Volvo modeller, og blant disse er der flere miljøbiler. 

Effektiv og miljøvennlig

Drive-E teknologien betyr at din Volvo forbruker mindre drivstoff og har lavere karbonutslipp, uten at det går på bekostning av ytelsene.

For renere og mer kraftfull kjøring

Drive-E er vår altomfattende tilnærming til bærekraftig bilkjøring. Det er den innovative tankevirksomheten som ligger bak en hel rekke teknologier som gir deg høyere ytelser, mer effektivitet og større kjøreglede samtidig som man respekterer miljøet. Drive-E står for nye, effektive og kraftige motorer, plug-in elektriske hybrider, batterier med stor kapasitet, Start/Stop-teknologi, energigjenvinningssystemer og til og med bærekraftig produksjon. Miljøvennlig mobilitet står sentralt i vår filosofi om intelligent og omtenksom luksus, og det ligger i hjertet av hver eneste bil vi lager. Fordi E står for Egnethet.

Drivstofforbruk  

Drivstofforbruket i DRIVe dieselvariantene til Volvo er redusert, slik at bilene kjører lenger pr. liter diesel. CO2-verdiene er også redusert, og er klasseledende i bilenes respektive segmenter.

Det lavere drivstofforbruket og det reduserte CO2-utslippet er skapt med utgangspunkt i en grundig analyse av alle bilens detaljer, og alle store og små besparelser er tatt med. Bilen er derfor forbedret innen fire hovedområder: lavere luftmotstand, lavere rullemotstand, høyere utveksling i transmisjonen og mer effektive motorer.

- Bare det å skifte girkasseoljen har gitt oss 0,75 % lavere forbruk. Dekkenes lavere rullemotstand gir en ytterligere besparelse på to prosent. Disse verdiene kan naturligvis synes beskjedne, men det er  viktig å se på hele bildet, sier Volvos utviklingssjef Magnus Jonsson.

Lavere tilhengervekt 

Som en konsekvens av den "lukkede" radiatorgrillen, som bidrar til redusert luftmotstand, får DRIVe-bilene lavere tilhengervekt enn de konvensjonelle modellene. Dermed er tilhengervekten til DRIVe-versjonene av Volvo redusert. Derfor bevares de konvensjonelle versjonene i modellprogrammet av hensyn til kunder som har behov for mer tilhengervekt.

Plugin Hybrid - Pure Volvo

Volvo V60 Hybrid. Det aller viktigste er tilgjengelig med et trykk på bryteren. Kjør daglig uten eksosutslipp, i den samme bilen som du komfortabelt kan kjøre på kryss og tvers i landet med en hastighet på mer enn 230 km/t med en rekkevidde på opptil 900 km.
Trykk på Pure og dieselmotoren slås av. Den elektriske motoren tar seg av alt arbeidet i opptil 50 km.
Hybrid modus arbeider dieselmotoren og den elektriske motoren sammen, med minimalt drivstofforbruk og utslipp.
Power modus lar dieselmotoren og den elektriske motoren kombinere krefter.