Frydenbø Group Ledige stillinger

Gå til Frydenbø Group

Hjem
Hva leter du etter?
Verksted › Vinterklar bil ›

Vinterklar bil

 

Vintersjekk hos Volvo

Bli kvitt vinterkjøringens bekymringer med denne sjekken fra din Volvo-forhandler. Utdannede Volvo serviceteknikere med god erfaring vil sjekke det viktigste på bilen din. Du kan glede deg til kjøreturen du har foran deg – uansett vær. Besøk din Volvoforhandler og bli klar for vinteren.

Vintersjekk gir deg:
• Sjekk av dekkets slitasje og trykk
• Generell sjekk av væskenivåer
• Sjekk av batteriet
• Sjekk av lyspærer og linser
• Sjekk av viskerbladene
• Sjekk av spylevæske og eventuell påfylling
• Sjekk av frontruten

«Vintersjekken er svært viktig. De kontrollene vi utfører hos forhandleren sørger for at bilen din er pålitelig og sikker. Alt arbeidet utføres med originale Volvo deler, originale Volvo metoder og av Volvo-utdannede teknikere som forstår nøyaktig hvilken service som er nødvendig for din bil. Volvo foretar kontinuerlig oppdatering av programvaren for sine biler, det samme gjelder arbeidsmetodene. For å tilby våre kunder best mulig service, er det viktig at vi er oppdatert på den aller nyeste utviklingen. Jeg har vært på en rekke Volvo-kurs, både i Oslo og i Gøteborg, for å gjennomføre opplæring og forbedre mine kunnskaper. Disse kursene er av stor betydning både for Volvo-kundene og meg selv.» Simen Johansen, Personlig Servicetekniker, Bil-Service Personbiler – Tønsberg

 

Tips nr. 1 Demp farten
En hastighetsøkning fra 60 til 80 km/t øker drivstofforbruket med 10%. En økning fra 70 til 110 km/t øker forbruket med 40%.

Tips nr. 2 Sørg for riktig lufttrykk i dekkene
2 av 3 bilister har for lavt trykk i dekkene sine. Dette øker bensinforbruket og slitasjen på dekkene. Riktig lufttrykk i dekkene på bilen gjør at bilen ruller bedre og bensinforbruket synker. Ved å sjekke lufttrykket i dekkene hver tredje gang du fyller bensin, kan du minke drivstofforbruket med hele 5%.

 

Motor

Man bør ta seg tid til å sjekke ett par ting under panseret.

Kjøleveske - Sjekk frysepunkt og væskenivå. Det er viktig at man har riktig blandet kjølevæske, som ikke fryser. Fryser den kan det i verste fall føre til alvrolige motorskader. Huks å ikke fyll på rent vann når man etterfyller. Da tynnes frostvæsken ut, da vil den fryse lettere, og ikke beskytte mot rust og groe. Bruk heller ikke ren frostvæske, denne fryser faktisk lettere enn korrekt blandet kjølevæske.

Motorolje - Det kan være lurt å skifte til en tynnere motorolje om vinteren, spesiellt for de som kjører i områder med store temperaturvariasjoner mellom sommer og vinter. Tykk "sommerolje" beskytter svært dårlig mot slitasje når man starter bilen om vinteren. Husk at importerte biler gjerne kan ha litt tykkere olje på motoren enn hva de bør ha en kald vinterdag i Norge

Batteri - Batteriet er kanskje en av de tingene som oftest gir problem om vinteren. Dette skyldes det enkle faktum at batteri mister kapasitet om vinteren. For å gjøre saken enda værre brukes det ofte mer strøm om vinteren også. Batteriet får altså virkelig gjennomgå. Det verste man kan gjøre med bilbatteri er å la de stå nedtappet i vinterkulden. Pass derfor på å lade batteriet om bilen ikke er i bruk jevnlig. Sjekk også nivået på batterisyren. Og til slutt ett krystallklart råd. Om batteriet begynner å vise tegn til å være dårlig allerede før vinteren, så kan du bare kjøpe nytt med en gang. Da unngår du å bli stående der med flatt batteri.

Dører  

Svært mange har opplevd problemer med å få opp bildører om vinteren, men dette er noe man lett kan forebygge!

Dørlistene - Smør silikon på dørlistene, da unngår du at dørene fryser fast. Det er lurt å gjøre dette på nytt etter at man har vasket bilen, da vasken lett fjerner silikonen. Det greieste er å bruke stifter man får kjøpt på bensinstasjoner og bilrekvisita-butikker. Sprayflasker kan lett lage merker i lakken.

Låser - Smør opp dørlåsene med låseolje, da unngår du at låsen fryser. Sett inn nøkkelen og vri rundt noen ganger etter at du har smurt opp låsen for å fordele låseoljen. En liten advarsel, ikke bruk låsespray. Denne inneholder sprit. Spriten er bra når du skal tine opp en frøset lås, men den fjerner oljen. Dermed er det svært sannsynlig at låsen fryser etter at du har brukt låsespray. Om du er nødt til å bruke låsespray må man derfor huske å smøre låsen etterpå.

Hengsler - Med tanke på bilens levetid er det lurt å smøre opp hengslene, med grease eller passende olje. Om vinterens salt og støv og skitt for legge seg på de bevegelige delene i døren, vil disse fort bli knirkete og trege.

Karosseri

Vedlikehold av bilens ytre er ikke nødvendig for å komme seg gjennom vinteren uten problem, men det er svært lurt med tanke på bilens levetid.

Lakken - Bilens lakk, og da spesiellt sår i lakken er utsatt om vinteren. Det kan lurt å utbedre småskader i lakken før vintersaltet får lov til å begynne å virke. Deretter er det lurt å vaske bilen for deretter å polere den grundig. Poleringen beskytter lakken, og kan også være med på å hindre at småskader begynner å ruste.

Understellet - De som har mulighet kan med fordel ta en kjapp titt på understellet. Skader på understellsbehandlingen bør utbedres. Om det bare er snakk om litt understellsbehandling som er skrapt vekk kan man selv spraye på ny tectyl eller annen understellsbehandling.